MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İSTANBUL'DA İKİ HAVALİMANINDA 469 BİN YOLCU PCR TESTİ YAPTIRDI
Havacılık Haberleri
30 Mart 2021 Salı 15:10

İSTANBUL'DA İKİ HAVALİMANINDA 469 BİN YOLCU PCR TESTİ YAPTIRDI

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında kurulan test merkezlerinde 9 aylık dönemde 469 bin 735 yolcu PCR testi yaptırırken, 4 bin 875 yolcunun testi pozitif çıktı

Salgın nedeniyle Temmuz 2020'de hizmet vermeye başlayan İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kurulan koronavirüs test merkezleri yolculara hizmet vermeye devam ediyor. DHA’da yer alan habere göre, açıldığı günden bu yana 7/24 yolculara hizmet veren İstanbul Havalimanı'ndaki koronavirüs test merkezinde 9 aylık dönemde 325 bin yolcu PCR testi yaptırırken, 3 bin 400 yolcunun testi pozitif çıktı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 144 bin 735 yolcu test yaptırırken, bunların bin 475'i pozitif çıktı. İki havalimanında toplam 469 bin 735 yolcunun PCR testi yaptırdığı, 4 bin 875 yolcunun ise testinin pozitif çıktığı belirtildi. Testi pozitif çıktığı için uçağa alınmayan yolcular ise havalimanlarında özel bir alanda bekletilip buradan sağlık merkezlerine gönderiliyor.

SONUÇLAR 2 İLE 4 SAAT ARASINDA ÇIKIYOR

Havalimanlarında kurulan günlük 5 bin test kapasiteye sahip PCR test merkezine gelen yolcuların boğaz ve burunlarından alınan sürüntüler, yine burada bulunan laboratuarlarda işlenerek sonuçlar 2 ile 4 saat arasında yolcuya bildiriliyor. Yolcular, 250 TL'ye yaptırdıkları bu testlerin sonuçlarını İngilizce ve Türkçe olarak sonuç verme bankosundan alırken, e-devlet ve e-nabız sistemleri üzerinden de sonuçlarını öğrenebiliyorlar. Test merkezinde PCR testinin yanı sıra yolcular Antikor ve Antijen testi de yaptırabiliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air