MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KASIRGA  AVCILARI MİLTON’UN İÇİNDE
Dünyadan
9 Ekim 2024 Çarşamba 15:43

KASIRGA AVCILARI MİLTON’UN İÇİNDE

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Birliği'nden (NOAA) kasırga avcıları, dün Milton Kasırgası'nın içinden geçerken aşırı türbülans yaşadılar. İşte o anlar…

Joe Biden’ın ‘100 yılın en büyüğü’ olacak dediği Milton Kasırgası, ABD kıyılarına hızla yaklaşıyor. ABD Başkanı Biden, kasırga güzergahı üzerinde bulunan sakinlere en hızlı şekilde yerleşim yerlerini boşaltma çağrısında bulunurken, ‘kasırga avcıları’ olarak bilinen bilim adamlarının bulunduğu uçak, Milton Kasırgasının içerisinden geçerek veri topladı.

Gelen görüntülerde, uçağın kasırga içerisinde türbülansa girdiği ve eşyaların etrafa fırladığı görülüyor.

Uçaktaki bilim insanları, Başkan Biden'ın ABD'de son 100 yılın en büyüğü olacağını söylediği fırtınadan veri topluyordu.

Bilim insanlarının uçtuğu uçağın adı "Miss Piggy".

Florida eyaleti yetkilileri, ana karaya yaklaşan Milton Kasırgası'nın kategori 5'e yükselmesinin ardından can ve mal kaybını minimumda tutmak için peş peşe tahliye emirlerini duyurmaya başlamıştı.

Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın Meksika Körfezi'nde "hızla güçlenmeye devam ettiği" bilgisini paylaşmış ve son olarak kategori 4'e inerek Florida kıyılarına doğru yoluna devam ettiğini bildirmişti.

  Haberin Videosu