MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
NUMAN KURTULMUŞ’TAN TEI’YE ZİYARET
Savunma
17 Kasım 2022 Perşembe 17:20

NUMAN KURTULMUŞ’TAN TEI’YE ZİYARET

Çeşitli programlara katılmak için Eskişehir’e gelen AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ülkemizin lider motor şirketi TEI’yi ziyaret etti.

Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, TEI’nin bir müze gibi tasarladığı alanda Türkiye’nin özgün havacılık motorları hakkında TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut F. Akşit’ten bilgi aldı.

Türkiye’nin millî ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan, geliştirilen, çalıştırılan ve üretilen havacılık motorlarını yerinde gören Kurtulmuş ayrıca, TEI’nin küresel havacılığa sunduğu imalat katkılarını, en büyük tedarikçisi olduğu sivil ve askerî motor programları kapsamında imal ettiği parça ve modülleri de inceledi.

Ziyarette TEI’nin özellikle son 8 yılda ortaya koyduğu özgün motorlarla birlikte kazandığı ve geliştirdiği kabiliyetleri neticesinde, askerî havacılıkta günümüz itibarıyla son nokta teknolojiye sahip 5’inci nesil savaş uçaklarına bile motor geliştirebilecek hem teknik hem çalışan altyapısına sahip olduklarını vurgulayan Akşit, ziyaretleri için Kurtulmuş’a şükranlarını sunduğunu ifade etti.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air