MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
O İKİ HAVALİMANINDA THY’YE SORUN ÇIKARILIYOR
Havacılık Haberleri
23 Şubat 2019 Cumartesi 15:10

O İKİ HAVALİMANINDA THY’YE SORUN ÇIKARILIYOR

Türk Hava Yolları'nın Ukrayna'da yolcu trafiğini artırmasına yardımcı olduklarını belirten Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Gennadiy Çijikov, "Dnipro ve İvano-Frankivsk kentlerinde bu konuda sorun yaşıyoruz. Bu kentlerin havaalanlarının yönetimleri, THY'nin rakipleri olan finans gruplarına dahil olan şirketler ile bağlantılı" dedi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türkiye-Ukrayna İş Konseyi ile Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası'nın Kiev'de düzenlediği konferans, iki ülkenin iş çevrelerini bir araya getirdi. Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen Türkiye-Ukrayna Konferansı'na Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mihail Titarçuk, Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Viktor Dovgan, DEİK/Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Rasim Bekmezci, Turkcell'in Ukrayna'daki iştiraki Lifecell'in Genel Müdürü İsmet Yazıcı, Ukrayna Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Gennadiy Çijikov ve iş insanları katıldı.

TÜRK ŞİRKETLERİNE UKRAYNA'DA YATIRIM ÇAĞRISI

Türkiye ile Ukrayna arasındaki ekonomik iş birliği potansiyelinin yeterince hayata geçirilmediğini vurgulayan Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Viktor Dovgan, Türk şirketlerine Ukrayna'da daha fazla yatırım yapma çağrısında bulundu. Türk Hava Yolları'nın (THY) Ukrayna'da yolcu trafiğini artırmasına yardımcı olduklarını belirten Çijikov, "Dnipro ve İvano-Frankivsk kentlerinde ise bu konuda sorun yaşıyoruz. Bu kentlerin havaalanlarının yönetimleri, THY'nin rakipleri olan finans gruplarına dahil olan şirketler ile bağlantılı" dedi.

TÜRK ŞİRKETLER İÇ HAT UÇUŞLARIYLA DA İLGİLENSİN

Türk hava yolu şirketleri THY, Pegasus ve AtlasGlobal'in Ukrayna'da iç hat uçuşlarıyla da ilgilenmeleri çağrısı yapan Ukraynalı Bakan Yardımcısı, "Türk tarafı, Ukrayna'nın charter uçuşlarına izin vermesini istiyor. Bu zor bir konu, fakat yolcuların konforu için önemli. Vatandaşlarımız yazın Türkiye'ye gitmeyi seviyor, bizim charter hava yollarımız bu yoğunluğun üstesinden gelemiyor. Türk hava yolu şirketlerinin charter uçuşlarına izin vermemiz, bu yolcu yoğunluğunun azaltılmasını sağlayabilir" diye konuştu.

Türk şirketlerine ülke genelindeki büyük altyapı projelerine ilgi göstermeleri çağrısında bulunan Dovgan, "Ukrayna'da büyük yatırımları hayata geçiren Onur İnşaat gibi onlarca şirkete ihtiyacımız var" dedi.

DHA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air