MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PEGASUS THY’NİN İSRAİL BOYKOTUNA UYACAK MI?
Havacılık Haberleri
12 Kasım 2023 Pazar 16:37

PEGASUS THY’NİN İSRAİL BOYKOTUNA UYACAK MI?

Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşlarında ve iç hat CIP Lounge’ında İsrail’e destek verdiği gerekçesiyle Coca Cola ve bağlı iştirakleri ile bazı firma ürünlerine boykot uygulamasına Pegasus Hava Yolları nasıl yaklaşıyor?

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, konuyla ilgili bir soruya, “Biz ikram etmiyoruz, satış yapıyoruz. Dolayısıyla istemeyen satın almayabilir. Bizimki maliyet, dükkan gibi düşünün. Her yerde var ama istemeyen, boykot etmek isteyen satın almayabilir. Bu şekilde değerlendiriyoruz.” karşılığını verdi.

Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane ise aynı konuda, “Ben bir soru soracağım. Coca Cola ve Sprite’ı Anadolu Endüstri Holding’ten alıyoruz, Türkiye’den alıyoruz. Türkiye’de Anadolu Endüstri Holding’in ürettiği ürünü sen nasıl İsrail malı diye boykot ediyorsun? O protesto değil, başka bir şey olmasın? Maliyet… Türkiye’de üretiliyor bu ürünler” değerlendirmesini yaptı.

HAMAS-İSRAİL SAVAŞI UÇUŞLARI NASIL ETKİLEDİ

Güliz Öztürk, savaşın Pegasus seferleri üzerindeki etkisi ile ilgili de, “İsrail bizim toplam kapasitemizin yüzde ikisi. Önemli bir pazar mı, önemli. Derin bir pazar mı, evet derin bir pazar. Yüksek gelirli, doluluk oranı yüksek. İstanbul’dan günde 6-7 seferimiz olan, Antalya’dan da uçuşumuzun olduğu bir pazardı. Uçuşları durdurduk. Devam ederse İsrail pazarını başka bölgelerle, başka hub’larla yer değiştirebileceğimiz büyüklükte en azından şu anda bir pazar. Bölgeye yayılmasın, oradaki insanlar açısından da tabi, dileğimiz bu.” şeklinde bilgi verdi.

Süleyman ŞEN-Haberair.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air