MENÜ
İstanbul 23°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PİLOTLARDA İSTANBUL HAVALİMANI HEYECANI
Havacılık Haberleri
21 Şubat 2019 Perşembe 15:55

PİLOTLARDA İSTANBUL HAVALİMANI HEYECANI

Türk pilotlar İstanbul Havalimanı’ndan uçmak için sabırsızlanıyor. TALPA Başkanı Hüseyin Murat Ersoy, ”Hepimiz heyecanla bekliyoruz, hepimizin içinde bir kıpırtı ve heyecan var” derken, Başkan Yardımcısı Muharrem Gündoğan, ”Eski evinizden yeni evinize taşınırken nasıl heyecanlanıyorsanız öyle bir heyecan var. Milli bir proje” dedi

Tam kapasite ile hizmet vermesine kısa bir süre kalan İstanbul Havalimanı pilot camiasında da büyük bir heyecanla bekleniyor. Her biri aynı zamanda kaptan pilot olan Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA yöneticilerine tüm fazları tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olacak olan İstanbul Havalimanı ile ilgili duygu ve düşüncelerini sorduk. Aldığımız cevaplar şöyle:

Haberair: İstanbul Havalimanı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

TALPA Başkanı Hüseyin Murat Ersoy: “Çok mutluyum, her şeyden önce dünyanın en büyük havalimanına sahip olmak bir kere milli açıdan baktığınızda çok onur verici bir şey. Bu ülkeye faydalı ve yararlı bir durum. En güzel noktaya gelmesi için biz de elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.

Haberair: Heyecanlı mısınız ?

H.Murat Ersoy: Heyecanlıyım tabi ki ! Heyecanlı olmaz olur muyum. Bu büyük bir operasyon, büyük bir gelişme. Sonuç itibariyle dünyada bu şekilde anılmanız, bu havalimanında operasyon yapması bir pilot için çok büyük bir keyif. Avrupa ile Ortadoğu arısında bir geçiş noktası bizimki. Türkiye’nin böyle bir konumda olması ve birçok havayolunun da buraya gelecek olması, buna sahip olmak, Türkiye için çok gurur ve onur verici bir durum. Her şey yeni ve son teknolojinin kullanıldığı bir sistem. Hava trafiğinden tutun da, hava radarlarına, yerdeki operasyona kadar her şeyde son teknolojinin kullanıldığı bir havalimanında operasyon yapmak bir pilot için herhalde paha biçilmez bir şey olacaktır. Hepimiz heyecanla bekliyoruz, hepimizin içinde bir kıpırtı ve heyecan var. Bazı pilotlarımız şanslılar bizden önce oradan uçma şansına sahip oldular. “

Haberair: İstanbul Havalimanı artık tam kapasite ile operasyona hazır neredeyse. Pilotlar olarak heyecanlı mısınız?

TALPA Başkan Yardımcısı Kaptan Pilot Muharrem Gündoğan: Tabi ki bir heyecan var. Yeni yuva olarak farklı bir yere gitmenin heyecanı bambaşka. Milli bir proje. Yukarıdan baktığımız zaman böyle bir şeyin Türkiye’de olması bizim için bir gurur kaynağı. Bir Türk projesi, bir şekilde kullanıma başlayacak. Bu bir heyecan ve büyük bir heyecan. Katlanarak devam edecek. Eski evinizden yeni evinize taşınırken nasıl heyecanlanıyorsanız öyle bir heyecan var. Milli bir proje sonuçta dolayısıyla bunun değeri daha başka oluyor.”

SÜLEYMAN ŞEN - HABERAİR.COM/ÖZEL

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air