MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TALPA BASINLA BULUŞTU
Havacılık Haberleri
21 Şubat 2019 Perşembe 12:46

TALPA BASINLA BULUŞTU

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, Atatürk Havalimanı muhabirleri ve havacılık basını ile bir tanışma toplantısı düzenledi. TALPA’nın Aralık ayında yapılan olağan genel kurulunda yönetime seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri havacılık medyası ile tanışma fırsatı buldu

Gecede projelerini ve hedeflerini açıklayan TALPA Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy, TALPA’yı kuruluşundan beri bu konuma getiren bütün yöneticilere ve meslektaşlarına teşekkür etti. Ersoy, “Biz de onların koymuş oldukları tuğlaların üzerine tuğlalar koyarak TALPA’yı çok daha iyi noktaya getirmeyi amaçlıyoruz. TALPA bizim meslek çatımız. Bunu en iyi noktaya getirmek için elimizden gelen en iyi en güzeli yapmaya çalışacağız“ dedi.

EĞİTİM FONU OLUŞTURACAĞIZ

Ersoy, ne gibi projelerinin olduğunun sorulması üzerine, “Öncelikle çeşitli sosyal sorumluluk projelerimiz olacak. Bu projeler içiresinde bir eğitim fonu, vefat eden kaptanlarımızın çocukları için bir burs ve yardım fonu oluşturmayı planlıyoruz. Bunun için çeşitli hazırlıklarımız bulunmakta. Onun dışında eğitim veren çeşitli kuruluşlarla çalışarak çeşitli sosyal sorumluluk projeleri planlamaktayız“ dedi.

PİLOTLARIN YORGUNLUK ŞİKAYETLERİ

TALPA Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy, son dönemde pilotlardan gelen ‘Yorgun uçuyoruz’ şikayetleri ile ilgili çalışma yapıp yapmayacakları ile ilgili bir soru üzerine şu cevabı verdi:

“Yapacağız, hem ulusal nem uluslararası birçok alanda çalışma yapacağız. IFALPA’nın bu konuda yaptığı çeşitli çalışmalar var. Bu çalışmalara bizler de katılıp gerekli çalışmaları yapacağız. Aynı şekilde ulusal alanda da hem SHGM ile koordineli olarak hem de uluslararası alanda koordineli çalışarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

HAVACILIK YASASI

Ersoy, yıllardır bir türlü çıkmayan Havacılık Yasası ile ilgili de Hava-İş veya Hava-Sen Sendikaları ile bir araya gelip gelmeyecekleri konusunda, “Bütün birimlerin fikirlerini alacağız bu konuda. En işi şekilde ve bunu hukuki boyutta, özellikle ilk önce çeşitli yerlerle iletişim kurarak, bilimsel çalışmasını yaparak, her türlü birimle iletişim kurarak, en doğru hale getirip gerekli yerlerle temas ederek çalışmasını yapacağız“ dedi.

PİLOT OLMAK İSTEYEN GENÇLERE MESAJ

TALPA Başkanı, “Pilot ihtiyacı çok fazla. TALPA olarak pilot olmak isteyen gençlere nasıl bir mesaj vermek istersiniz? “ şeklindeki soru üzerine, “TALPA olarak kapımız sonuna kadar açık. Bu konuda yeni mesleğe başlamış, üyemiz olmak zorunda değil, bütün pilotaj camiasında ve bu mesleğe gönül veren herkese her türlü danışmanlığı yapmaya, her türlü bilgi paylaşımını hem bilimsel açıdan hem de tecrübeler açısından yardımcı olmaya hazırız. Her zaman TALPA'ya davet ediyoruz, üye olsun veya olmasın. Bize her türlü projelerinde ziyarete gelebilirler, hatta üyelerimize de şunu diyoruz; Bir projeniz varsa gelin çalışmalarımızı hep beraber yapalım ve bunun bilimsel açıdan en iyi noktaya ulaşması için elimizden gelen yardımı TALPA olarak yapmaya hazırız. Özellikle gençlerin böyle bir derneğin olduğunu bilmelerini çok istiyoruz ve bizi ziyaret etmelerini, kafalarına takılan her türlü sorularda bize ulaşmalarını çok istiyoruz. Bu noktada da her zaman onlara yardım etmeye hazırız” cevabını verdi.

İSTANBUL HAVALİMANI

TALPA Başkanı, “İstanbul Havalimanı mesleki anlamda size ne getirecek, ne götürecek?” şeklindeki bir başka soru üzerine de, “Mesleki açıdan sonuç itibarıyla ne getirip ne getirmeyeceğini şu anda görmek çok zor. Çok güzel ve büyük bir proje. Bu projenin çok iyi sonuçlara ulaşmasını hepimiz temenni ediyoruz çünkü milletimiz için çok büyük bir kazanç sağlayacak. Biz de en iyi noktalara gelmesini sağlamak için elimizden geleni yapmaya çabalayacağız TALPA olarak“ dedi.

Haberair.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air