MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TÜRK İHA'LARIN BAŞARISI RUSLARA İNSANSIZ HELİKOPTER YAPTIRDI
Savunma
3 Aralık 2021 Cuma 10:56

TÜRK İHA'LARIN BAŞARISI RUSLARA İNSANSIZ HELİKOPTER YAPTIRDI

Rusya, Technodinamika şirketi tarafından üretilen insansız helikopterinden 2022 yılında birkaç takviye daha yaparak envantere dahil edeceğini açıkladı. Rusya'nın insansız helikopter projesinin altında Türk İHA'ları yatıyor

Rusya'da faaliyet gösteren Rostec'in alt kuruluşu Technodinamika, çok işlevli insansız helikopterleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Söz konusu şirket, bir grup insansız helikopterin 2022 yılında teslim edileceğini bildirdi.

Kalkış ağırlığı 300 kg'nın üzerinde olan insansız helikopter, 100 km mesafe kat edebiliyor. 2500 metre irtifada faaliyet gösterebilen insansız helikopterin, havada kalma süresi 1 saat olarak ifade ediliyor.

İLK TESLİMAT 2020 YILINDA YAPILDI

Rusya'nın ilk insansız helikopteri 2020 yılının son günlerinde Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edilmişti. İnsansız helikopter programı 2015'te imzalanmış ve 2019 yılında seri üretime geçilmişti.

Rus basını, Rusya'nın insansız helikopter projesinin altında yatan sebebin Türk İHA'larının Karabağ'daki üstün başarısından dolayı olduğunu ifade etmişti. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ çatışmasında, Azerbaycan envanterinde bulunan Türk İHA'ları, Ermenistan ordusuna ciddi zaiyat verdirmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air