MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TUSAŞ MALEZYA’DA OFİS AÇTI
Savunma
24 Kasım 2021 Çarşamba 19:53

TUSAŞ MALEZYA’DA OFİS AÇTI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TUSAŞ, dünya genelindeki teknoloji ofislerine Malezya’yı da ekleyerek ofis sayısını 11'e çıkardı

Gerçekleştirdiği havacılık projeleri ile dünya havacılık sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, yeni nesil teknolojilerin geliştirilmesine yönelik yatırımlarına ve iş birliklerine devam ediyor. Malezya’nın ticaret başkenti Selangor’da yer alan Cyberview Futurise yerleşkesinde yeni bir ofis açan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Malezya ile savunma sanayii ve havacılık alanında ortak yeni projeler için çalışmalarına başladı.

Malezya’daki ofis açılışına TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil katıldı. TUSAŞ’ın twitter hesabından yapılan açıklamada, “Malezya’da açtığımız ofisimizle, Malezya ile savunma sanayii ve havacılık alanında ortak yeni projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. İki ülke ilişkileri açısından hayırlı olsun.” denildi.

DÜNYA GENELİNDE 11 TEKNOLOJİ OFİSİ

Dünya genelinde yer alan 10’u aşkın teknoloji ofislerine bir yenisini daha kazandıran Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin yeni adresi Malezya oldu. Malezya ile uzun yıllara dayanan yakın ilişkileri savunma ve havacılık alanında pekiştirecek olan yeni ofiste görev alacak mühendisler, dünya havacılık ekosistemine yönelik İnsansız Hava Aracı’ndan Jet Eğitim Uçağına, Helikopter projelerinden modernizasyon programlarına birçok alanda ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Malezya’nın önemine binaen stratejik iş birliklerinin çok önemli olacağını vurgulayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, Malezya ziyareti kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirecek. Malezya’nın teknoloji tedarikçisi olarak bilinen MIMOS’u ziyaret edecek olan Temel Kotil ardından Malacca şehrine giderek HÜRJET ile ilgili CTRM firması ile MoU imzalayacak.

Yeni açılan ofise ilişkin görüşlerini dile getiren Prof. Dr. Temel Kotil, “Yeni ofisimiz kapsamında istihdam edeceğimiz mühendisler ile İki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirecek, havacılık ve savunma alanında Malezya ve Türkiye’nin ortak projeler geliştirmesine yönelik önemli çalışmalara ev sahipliği yapacağız. Böylece havacılık, uzay ve savunma alanında sahip olduğumuz yarım asırlık havacılık birikimini Malezya ile gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalar kapsamında genişletmeyi ve bölgelerimiz başta olmak üzere global havacılık endüstrisine güç katmayı hedefliyoruz. Malezya’da yeni açılacak olan ofisimizin iki ülke ilişkileri açısından hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Dr. Merve Safa Kavakcı ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin Malezya özelinde gerçekleştirdiği iş birlikler ve yatırımlar için şunları anlattı:

‘‘Ülkemizin alanında öncü şirketlerinden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin Malezya’daki fiziksel varlığının iki ülke münasebetleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Savunma sanayii şirketlerimizin son dönemde, dünyanın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği somut iş birliği projelerinden, mevcudiyetlerinden memnuniyet duyuyoruz. Esasen bugünkü açılış da buna güzel bir örnek teşkil ediyor. Malezya’yla aramızdaki güçlü siyasi ve ticari ilişkiler mevcut. Savunma sanayii alanındaki yeni iş birlikleriyle bunun daha da ilerlemesine dair irademiz, desteğimiz tamdır. Stratejik ortağımız Malezya, Güneydoğu Asya’daki en büyük ticari ortağımız. Tıpkı ülkemiz gibi oldukça stratejik bir konumda yer alıyor. Bugünkü açılış, güçlü, istikrarlı ve müreffeh Malezya’ya ülkemiz şirketlerinin duyduğu güveni de ortaya koyuyor.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air