MENÜ
İstanbul 18°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
UZAYDAN DÖNMÜŞTÜ YENİ HEDEFİNİ AÇIKLADI
Dünyadan
8 Ocak 2022 Cumartesi 13:58

UZAYDAN DÖNMÜŞTÜ YENİ HEDEFİNİ AÇIKLADI

Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) giden ilk Japon sivil unvanına sahip milyarder Maezawa Yusaku, yeni hedefini açıkladı. Yusaku, Mariana Çukuru'na da gitmek istediğini söyledi.

Maezawa Yusaku, geçtiğimiz ay Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos tarafından işletilen Soyuz uzay aracıyla UUI'ye gitmişti. Yusaku bundan sonraki hedefi, "Dünya’nın en derin noktası kabul edilen Mariana Çukuru" olarak açıkladı. Bu planını gerçekleştirmek için "Ne tür bir denizaltının kullanılacağına ve gezinin ne kadar süreceğine neredeyse karar verildi" diyen Maezawa, plan netleştiğinde, detayları kamuoyuyla paylaşacağını söyledi.

8-20 Aralık 2021 tarihlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunan 46 yaşındaki Japon milyarder, Dünya’ya döndükten sonra, “Güç ve etki sahibi mümkün olduğu kadar çok sayıda insanın uzayı ziyaret etmesini istiyorum. Dünya'yı farklı görecek ve ona tamamen farklı muamele edecekler" demişti.

Maezawa, "Dünya'nın, bugüne kadar gördüğü herhangi bir fotoğraftan 100 kat daha güzel olduğunu" dile getirdi. 11 milyondan fazla Twitter takipçisi bulunan milyarder Maezawa, 1,9 milyar dolarlık servete sahip.

Mariana Çukuru nerede?

Pasifik Okyanusu'nun batısında yer alan Mariana Çukuru'nun derinliği, 10 bin 911 kilometre ile 11 bin 30 kilometre arasında ölçülüyor. 2 bin 550 kilometre uzunluğundaki denizaltı kanyonunun genişliğinin ise 69 kilometre olduğu sanılıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air