MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
YURT DIŞI OYLARI THY UÇAKLARIYLA GETİRİLECEK
Türkiye'den
20 Mart 2023 Pazartesi 16:37

YURT DIŞI OYLARI THY UÇAKLARIYLA GETİRİLECEK

14 Mayıs’ta yapılacak seçimde yurt dışında kullanılacak oylar, THY'den kiralanacak olan uçaklarla Türkiye’ye getirilecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 14 Mayıs Pazar Günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tedbirler doğrultusunda yurt dışında kullanılan oyların Türk Hava Yolları'ndan (THY) kiralanan uçaklarla Türkiye'ye getirileceğini açıkladı.

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28'nci dönem milletvekili genel seçimi nedeniyle alınacak önlemlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Alınan karara göre, İstanbul Havalimanı Kargo operasyon merkezinde kurulacak olan Arnavutköy 4'ncü geçici gümrük kapısı seçim kurulu, oy pusulalarının yurt dışına gönderilmesi ile yurt dışından gelen oy torbalarının teslim alınarak yurt içi ilçe seçim kuruluna ulaştırılmasını sağlayacak.

Tüm dünya ile bağlantılı olması ve aktarmaya kalmaması suretiyle güvenliğin daha rahat sağlanabilmesi ve temsilciliklerle daha hızlı ulaşım imkanı nedeniyle, oy pusuluların temsilciliklere gönderilmesi ve kurye ile oy torbalarının getirilmesi için kargo/kurye kabul teslim yeri olarak İstanbul Havalimanı belirlendi.

Yurt dışında Türk vatandaşlarının kullandıkları oy pusulaları THY'den kiralanacak uçaklarla getirilecek. Getirilecek olan oy torbalarının teslim yeri ise Ankara Esenboğa Havalimanı olarak belirlendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air