
COUGAR HELİKOPTERLERİNİN MOTORLARI TEI'YE EMANET

48 ADET KAAN'IN ENDONEZYA'YA SATIŞI

MİLLİ FÜZELER YERLİ MOTORLARLA UÇACAK

HAVADAN İHBAR KONTROL UÇAKLARINA ASELSAN İMZASI

IDEF 2025’in farklı alanlarda ve üst düzey güvenlik gereklilikleriyle icra edilmesi sebebiyle, TSKGV tarafından fuar giriş ve çevre güvenliğinin sağlanmasında ASELSAN’ın FacilityGuard çözümü tercih edildi. ASELSAN bünyesinde uzun yıllardır sürdürülen güvenlik sistemleri tecrübesi, son yıllarda yapay zekâ teknolojileriyle birleştirilerek güçlü bir altyapı oluşturdu.
IDEF 2025 özelinde entegre ve konfigüre edilebilir bir güvenlik sistemi devreye alınarak, fuar alanlarında 21 direk üzerine yerleştirilen 32 hareketli ve 63 sabit kameraya ek olarak, sekiz giriş noktasında 27 yüz tanıma kamerası ile toplamda 122 kamera kuruldu. Ayrıca, tüm alanların ASELSAN Görüntüleme Merkezine bağlanarak yerli ve milli yazılımlar aracılığıyla izlenmesine ve yönetilmesine olanak sağlandı.
ASELSAN tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli kameralar sayesinde, fuar alanlarının girişlerinde ve açık bölgelerinde yüksek durumsal farkındalık sağlandı. Gerçek zamanlı akıllı veri akışı ile güvenlik birimlerinin şüpheli durumlara hızlı müdahale etmesi mümkün kılındı. Ayrıca, kamera sistemleri yalnızca güvenliği değil, giriş yoğunluklarının azaltılmasını ve ziyaretçilerin doğru yönlendirilmesini de destekledi.