MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BİR ÜLKE DAHA  ATAK HELİKOPTERİ ALIYOR
Savunma
11 Aralık 2022 Pazar 12:21

BİR ÜLKE DAHA ATAK HELİKOPTERİ ALIYOR

Nijerya, ATAK helikopterinin yeni kullanıcısı olacak. Nijerya Hava Kuvvetleri Komutanı İsiaka Oladayo Amao, T129 ATAK Taarruz Helikopteri ile ilgili açıklamalarda bulundu

Mareşal İsiaka Oladayo Amao, ülkesinin iç güvenlik mekanizmasını desteklemek üzere 54 kadar savaş uçağı, taarruz helikopteri ve İHA teslim alacağını belirtti. Mareşal Amao, “Türkiye’den T129 ATAK Taarruz Helikopteri alıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda Nijerya’nın, Türkiye’den 6 adet T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri ile belirsiz miktarda Bayraktar TB2 SİHA tedarik edeceği duyurulmuştu. Nijerya ile Türkiye arasında 2021 yılı içerisinde imzalanan ‘Savunma Sanayii İş Birliği Anlaşması’, böylelikle ilk meyvelerini vermeye başladı.

FİLİPİNLER’DEN SONRA İKİNCİ ÜLKE OLACAK

T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri sipariş eden üçüncü yabancı ülke olan Nijerya, Filipinler’in ardından ATAK’ın ikinci yurt dışı kullanıcısı olacak.

Yüksek irtifa ve sıcaklık testlerinde rekor kıran ATAK helikopteri, bu anlamda Afrika kıtası için de oldukça uygun bir platform olarak nitelendiriliyor. Şu ana kadar ATAK helikopteri için 100 adetten fazla kesin sipariş alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, bunların yaklaşık 80 adetlik kısmını teslim etti. Şirket halihazırda Kahramankazan’daki tesislerinde üretime devam ediyor.

ATAK ve Bayraktar TB2 SİHA ile birlikte Nijerya’nın, Roketsan üretimi; CİRİT Lazer Güdümlü Füze, MAM-L ve MAM-C mühimmatlarını da tedarik edeceği üzerinde duruluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air