MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BU İKİ HAVA SAHASINA 1 AY GİRİLMEMELİ!
Havacılık Haberleri
29 Eylül 2024 Pazar 12:02

BU İKİ HAVA SAHASINA 1 AY GİRİLMEMELİ!

Avrupa Birliği uyardı: 'İsrail ve Lübnan hava sahasına 1 ay süreyle girilmemeli'. Avrupa Birliği, havayolu şirketlerine 31 Ekim'e kadar Lübnan ve İsrail hava sahasına girmemeleri konusunda tavsiyede bulundu.

Ortadoğu'daki durumu ve sivil havacılığı nasıl etkilediğini yakından izlediğini söyleyen AB, tüm uçuş seviyelerinde faaliyetlerin durdurulması gerektiğini bildirdi.

Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ve EASA'nın, İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların son dönemde artmasının ardından Lübnan ve İsrail hava sahalarında tüm uçuş seviyelerinde faaliyetlerin durdurulması uyarısı yaptı.

Avrupa Birliği, havayolu şirketlerine 31 Ekim'e kadar Lübnan ve İsrail hava sahasına girmemeleri konusunda tavsiyelerini iletti. Açıklamada, "İsrail ve Lübnan üzerindeki hava sahasının güvenliğini etkileyen hava saldırılarının genel olarak yoğunlaştığı ve güvenlik durumunun kötüleştiği gözlemleniyor. Bu bağlamda Avrupa Komisyonu ve EASA, Lübnan ve İsrail hava sahalarında tüm uçuş seviyelerinde faaliyet göstermemeyi öneren Çatışma Bölgesi Bilgi Bülteni (CZIB) yayınlamaya karar verdi. Tavsiye, 31 Ekim 2024'e kadar geçerli olup değerlendirmeye göre değişebilir" ifadelerine yer verildi.

İran havayolu şirketi Beyrut'a uçuşları iptal etti

İran devlet televizyonunda konuşan Iran Air Sözcüsü Hüsam Kurbanali, 'Bir sonraki duyuruya kadar, şirketin Beyrut'a olan tüm uçuşlarının iptal edildiğini' duyurdu.

Lübnan, İran'dan gelen kargo uçağını engelledi

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh yaptığı açıklamada, İsrail'in Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanına inmesi halinde güç kullanacağı yönünde yaptığı uyarının ardından İran'dan geldiği bildirilen bir kargo uçağının inişini durdurduklarını açıkladı.

Olay, dün gece İsrail ordusunun, İran'ın Hizbullah'a silah transfer etme girişimlerini engelleyeceği yönündeki uyarısının ardından yaşanıldığı bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air