MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
CORENDON UÇAĞININ BURUN İNİŞ TAKIMI KIRILDI
Havacılık Haberleri
9 Mayıs 2024 Perşembe 15:04

CORENDON UÇAĞININ BURUN İNİŞ TAKIMI KIRILDI

Dün FedEx Kargo şirketine ait uçağın İstanbul Havalimanı’na gövde üzerine acil iniş yapmasından sonra bir tehlike daha yaşandı. Corendon Europe Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçağın Antalya Gazipaşa Havalimanı’nda inişte burun iniş takımı kırıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Gazipaşa Havalimanı’nda lastiğinin patlaması sonucu ön dikmesi hasar alan Corendon Airlines’e ait uçakta bulunan 190 kişinin tahliyesinin yapıldığını, olayla ilgili araştırma ve inceleme başlatıldığını duyurdu.

Corendon Hava Yolları’na ait uçak, Köln- Gazipaşa uçuşunu yapıyordu.

Uraloğlu, konuya ilişkin, “Corendon Europe işletmesindeki Boeing-737-800 tipi uçağın burun iniş takımı kırılmış; bunun sonucunda lastiği patlamış ve ön dikmesi zarar almıştır.

Her zaman olduğu gibi olayın ardından ilgili tüm birimlerimiz sahaya inmiş ve teyakkuza geçmiştir. Çok şükür ki, 184 yolcuda ve 6 mürettebatta herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir.

Ekiplerimizin yaptıkları ilk değerlendirmelere göre pistimizde hasar oluşmamıştır. Geçici olarak pistimiz uçuşa kapatılacak; uçuşlar Antalya'ya ve diğer yakın havalimanlarımıza divert ettirilecektir.

Ekiplerimiz tarafından olayla ilgili araştırma ve inceleme işlemleri başlatılmıştır. Teknik süreç sonunda uçağın pistten çekilmesi işlemi gerçekleştirilecektir.

Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

"09/05/2024 tarihi saat 11.00 dolaylarında Corendon Airlines’e ait Köln- Gazipaşa uçuşunu gerçekleştiren B738 tipindeki uçağın, piste inişini müteakip lastiği patlamış, ön dikmesi hasar almıştır. Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir. İlk belirlemelere göre ise pistte hasar oluşmamıştır. Pist notamlı olup beklenen uçuşlar Antalya’ya divert ettirilecektir. Teknik ekibin incelemesini müteakip uçağın pistten çekilme işlemi yapılacaktır" denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air