MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
DENİZLERİN DERİNLERİNDE ASELSAN İLKLERİ
Savunma
24 Ağustos 2024 Cumartesi 13:29

DENİZLERİN DERİNLERİNDE ASELSAN İLKLERİ

ASELSAN, Yeni Tip Denizaltı Projesi ile askeri haberleşme sistemleri alanındaki yetkinliğini başka bir boyuta taşıdı. Bu kapsamda, projenin 1'inci Denizaltısı olan TCG Pirireis için ASELSAN tarafından ilk defa denizaltı platformuna yönelik haberleşme sistem çözümü ve uydu haberleşme yeteneği kazandırıldı.

ASELSAN tarafından TCG PİRİREİS için üretilen; Gemi Alarm ve Anons Sistemi, Elektronik Destek(ED) Sistemi, Ses Takatli Telefon Sistemi, Gemi Telefon Sistemi ve Entegre Muhabere Sistemlerinin (Muhabere cihazları, dahili haberleşme sistemi, uydu haberleşme sistemi) teslimatları başarı ile tamamlandı.

Ayrıca, ASELSAN tarafından üretilen Elektronik Destek(ED) Sisteminin Savaş Yönetim Sistemi (SYS) ile tam entegre çalışabilme özelliği de denizaltılarımıza kazandırıldı.

TCG PİRİREİS'e, ASELSAN üretimi cihaz/sistemlerin entegrasyon ve testleri başarı ile tamamlanmış olup, 24 Ağustos 2024 tarihinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığında, Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Aksaz Tersanesi Komutanlığı Açılış ve Deniz Platformları Teslim Töreni kapsamında hizmete girecek. 

Törende ayrıca ASELSAN Entegre Muhabere Sistemlerinin yer aldığı YAKIT 2, 3 ve 4 gemileri de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air