MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HÜRKUŞ-C MAT SİYAHA BOYANDI
Havacılık Haberleri
28 Şubat 2019 Perşembe 12:34

HÜRKUŞ-C MAT SİYAHA BOYANDI

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi(TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Hürkuş-C, ATAK helikopteri gibi siyaha boyandı

Hürkuş’un siyaha boyama talebi ise Jandarma pilotlarından geldi. Gelişmeyi TUSAŞ, sosyal medya hesaplarından duyurdu. TUSAŞ’tan konuya ilişkin atılan tweet şu şekilde:

“Hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirilen #HÜRKUŞ-C Jandarma pilotlarının talepleriyle #T129ATAK helikopterlerinde de kullanılan mat siyah renge boyandı.”

18 UÇAK SİPARİŞİ VERİLECEK

TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada ise, tasarımı da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne ait olan HÜRKUŞ uçağı projesinde ilk etapta Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı için 18 uçak siparişi verilmesi öngörüldüğü belirtildi. Hürkuş-C öncelikli olarak Jandarma Genel Komutanlığı'na, operasyon bölgesinde yakın hava desteği sağlayacak.

Açıklamada, T129 ATAK helikopterlerinde de kullanılan mat siyaha boyanan HÜRKUŞ-C'nin, mart ayı içinde TÜBİTAK SAGE'nin Togan mühimmatı atmasının planlandığı da bildirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air