MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KAHRAMAN PİLOT O ANLARI ANLATTI
Havacılık Haberleri
17 Ağustos 2019 Cumartesi 11:43

KAHRAMAN PİLOT O ANLARI ANLATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ‘kahraman’ ilan edilen Ural Havayolları Kaptan Pilotu Damir Yusupov, acil iniş anını anlattı

226 yolcu ve 7 mürettebatı bulunan Airbus A321 tipi uçak Moskova Jukovski Havaalanı’ndan havalandıktan kısa süre sonra motorlarına kuş girmesi sonucu mısır tarlasına acil iniş yapmıştı. Uçağın Kaptan Pilotu Damir Yusupov o anları anlattı.

Medyaya konuşan genç kaptan, "Bu tür durumlarda daha güvenli olduğu için tekerlek açmadan gövde üstüne inişi göze aldım. Düşüşün kaçınılmaz olduğu anlaşılınca, yolcuları sağ olarak nasıl indirebileceğime odaklandım. Anlık karar vermem gerekiyordu. Önce birinci, sonra ikinci motor da devre dışı kalmıştı. Gövde üstüne tarlaya inmeyi tek yol olarak gördüm ve şansımız yaver gitti" dedi. Yusupov, kazanın uçak kalktıktan 1,5 dakika sonra meydana geldiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uçağı mısır tarlasına indiren pilotlar Damir Yusupov ve Georgi Murzin’e ‘Rusya Kahramanları’, kabin görevlileri Nadezhda Vershinina, Dimitri Goncharenko, Aliya Slyakayeva ve Yana Yagodina'ya da 'Cesaret Nişanı' verdi.

HELİKOPTER PİLOTUNUN OĞLU              

Uçağı başarılı bir şekilde deyim yerindeyse ‘kimsenin burnu dahi kanamadan’ mısır tarlasına indirmeyi başaran Kaptan Pilot Damir Yusupov, bir helikopter pilotunun oğlu. 3 binden fazla uçuş saat tecrübesi var. Pilot olmadan önce, Rusya'da avukat olarak çalıştı ve daha sonra 32 yaşında bir uçuş okuluna katıldı. Dört çocuk babası. 2013'te mezun olduktan sonra Ural Havayolları’na katıldı. 2018 yılında A321 de kaptan oldu.

Uçağın ikinci pilotu Georgy Murzin ise, lisansını sadece iki yıl önce aldı. 2017'de St. Petersburg Devlet Sivil Havacılık Üniversitesi'nden mezun oldu ve 2018'de Ural Havayolları tarafından işe alındı. Genç pilotun sadece 600 uçuş saat tecrübesi var.

RAMENSK MUCİZESİ

Rus yetkililer ve Rus medyası, uçağın indiği semtin adına atıfla olayı 'Ramensk mucizesi' olarak tanımladı. Medya, Yusupov'un yaptığı manevrayı 2009 yılında Hudson Nehri'ne acil iniş yapan ve can kaybının önüne geçen Amerikan Havayolları'na ait uçağın pilotuna benzetti.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 pilot
 18 Ağustos 2019 Pazar 10:54
Rus pilotlar yetenekli. Yani Ruslar havacı bir millet diye biliyorum. Geçmişe bakılırsa havacılıkta bayağı yatırım yapmışlar ve kendi uçaklarını üretebiliyorlar. Tabi kendi pilotlarını kendi yetiştiriyorlar.
 training
 18 Ağustos 2019 Pazar 10:51
çok çok kısa sürede verilen doğru karar. eğitimlerde bu durumlar tekrar tekrar simüle ediliyor. arazinin uygunluğu can kaybını önlemiş.
 propaganda
 18 Ağustos 2019 Pazar 10:49
Pilot yapması gerekeni yapmış, abartmaya gerek yok. Şanslıymış ki hiç kayıp olmamış. Çok büyütmeye gerek yok. Zaten indiği yer dümdüz tarla. Yani acil iniş için müsait bir yer. Engebeli bir arazi veya şehir olsaydı o zaman durum çok vahim olurdu.
 mehmet
 17 Ağustos 2019 Cumartesi 13:21
Şanslıymış.Tanrı hiçkimsenin ölmesini planlamamış
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air