MENÜ
İstanbul 21°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
NORVEÇ'TEN RUS TURİSTLERE YASAK
Turizm
23 Mayıs 2024 Perşembe 12:11

NORVEÇ'TEN RUS TURİSTLERE YASAK

Norveç hükümeti, ülkeye turizm amaçlı gelen Rus vatandaşlarına ek giriş kısıtlamaları getirmeye hazırlanıyor.

Oslo’dan yapılan açıklamada, ülkeye turizm başta olmak üzere ‘öncelikli olmayan’ amaçlarla gelen Rus vatandaşlarının girişine izin verilmeyeceği duyurulurken, yeni kuralların 29 Mayıs'tan itibaren yürürlüğe gireceği eklendi.

Bununla birlikte ülkede yaşayan akrabalarını ziyaret eden, iş veya eğitim için ülkeye gelen Rus vatandaşlara giriş serbestisi sağlanabileceği de belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, geçtiğimiz yıllarda Rus vatandaşlarına yönelik vizelerle ilgili daha sıkı kısıtlamalar getirmek üzere yeni kurallar hazırlamış, üye ülkelerin uygulaması istenen kurallar arasında vize başvurularında daha kapsamlı değerlendirme ve vize başvurularının sadece Rusya'dan alınması gibi yenilikleri eklemişti.

Resmi olarak Rus vatandaşlarının Schengen vizesi başvurularını yasaklamayan AB, öte yandan birçok üye ülkenin vize vermediği kaydediliyor.

Letonya, Litvanya, Polonya, Finlandiya, Çekya ve Estonya’nın Rus vatandaşlarına turistik vize vermediği ve turizm amacıyla ülkeye giriş yasağı getirdiği biliniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air