MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY İKİ YALININ YENİLEMESİNİ TAMAMLADI
Turizm
8 Eylül 2024 Pazar 13:32

THY İKİ YALININ YENİLEMESİNİ TAMAMLADI

Türk Hava Yolları, İstanbul Boğazı’nda yer alan Fehime ve Hatice Sultan yalılarındaki yenileme(restorasyon) çalışmalarını tamamladı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uzun süredir devam eden iki yalıdaki restorasyon işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Bolat, “Bizim için mutluluk verici olduğu kadar İstanbul ve ülkemiz için de heyecan verici olduğunu düşündüğüm bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere Boğaz'ın incisi olarak adlandırılan Fehime ve Hatice Sultan yalılarında restorasyon işlemleri uzun süredir devam ediyordu. Bu işlemler tamamlanmış olup kendilerini en kısa sürede misafirlerini karşılamak üzere açacağız.

Sultan II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen bu iki yalı hem bir asrı aşan tarihleri hem de enfes süsleme ve el işçilik örnekleriyle kültür ve turizm hayatımızın önemli eserlerinden biri olmaya aday. Bu yalılar konaklamadan yemeğe, toplantılardan kokteyllere kadar her alanda hizmet verecek. İnanıyorum ki güzellikleriyle misafirlerini büyüleyecekler. Türk Hava Yolları olarak İstanbul'a ve ülkemize böyle değerli iki eseri kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz turizmine ve kültürel güzelliklerine her alanda katkı vermeye devam edeceğiz.” dedi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air