MENÜ
İstanbul 22°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY DENVER SEFERLERİNE BAŞLADI
Havacılık Haberleri
11 Haziran 2024 Salı 14:31

THY DENVER SEFERLERİNE BAŞLADI

Türk Hava Yolları’nın (THY), Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 14’ncü uçuş noktası Denver şehri oldu. İlk sefer bugün yapıldı.

THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan ABD’nin Denver şehrine ilk uçuşu bugün saat 13.00’da gerçekleştirildi. İlk uçuşta aralarında birkaç gazetecinin de bulunduğu 257 yolcu yer aldı.

Denver uçuşu TK-201 sefer sayısı ve Boeing 777-300ER tipi uçakla yapıldı. İlk uçuşta THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat da yer aldı.

ABD’DE 14’NCÜ NOKTA DENVER OLDU

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olan THY, bugün başlayan Denver uçuşlarıyla birlikte ABD’de New York, Newark, Washington DC, Atlanta, Miami, Chicago, Boston, Detroit, Houston, Dallas, Seattle, San Francisco ve Los Angeles olmak üzere toplam 14 noktaya uçuyor.

İstanbul-Denver seferleri salı, perşembe ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 kez yapılacak. Seferlerin temmuz ayı ile birlikte 4’e çıkarılması planlanıyor.

KOLORADO EYALETİNİN BAŞKENTİ

Denver, ABD'nin Kolorado eyaletinin başkenti ve en büyük kenti. 1858 yılının Kasım ayında kurulan kent, adını Kansas Bölgesi Valisi Amerikalı siyasetçi, asker ve avukat James W. Denver'dan almıştır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air