MENÜ
İstanbul
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY UÇUŞ EKİPLERİ AİLELERİNE KAVUŞTU
Havacılık Haberleri
11 Ocak 2022 Salı 19:03

THY UÇUŞ EKİPLERİ AİLELERİNE KAVUŞTU

Kazakistan'da yaşanan olaylar sonucu uçuşların durdurulmasıyla Almatı’da mahsur kalan THY uçuş ekipleri, iş adamları ve Türk yolcular tahliye edildi.

Görevde bulunan Türk Hava Yolları pilot ve kabin çalışanlarının yanı sıra, özel hava kargo şirket personellerinin ve Türk vatandaşlarının tahliyesini yapan TK-6093 sefer sayılı uçak saat 10.40'ta Almatı Havalimanından havalandı.

Kazakistan Hükümeti ve Sivil Havacılık kurumundan alınan izinlerinden ardından Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı'nın da içinde bulunduğu Boeing 777-300ER tipi uçak, 3'ü bebek 167 yolcusuyla saat 16.20 da İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. Uçakta THY, ACT ve MNG Havayolları uçuş ekipleri, Azerbaycan merkezli özel kargo havayolu şirketi Silk Way Airlines çalışanları ile Türk vatandaşları da yer aldı.

AYCI: İLK İNEN SİVİL UÇAK THY UÇAĞI OLDU

Ekipler ve vatandaşların İstanbul'a varmasının ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı açıklamalarda bulundu. Aycı, "Uçuşların sağlanabilmesi konusunda, başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız, Dışişleri ve Ulaştırma Bakanlarımız, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener olmak üzere THY ailesi, ekibim ve şahsım adına herkese teşekkür ediyorum. Kazakistan'da yaşananlar sonrasında Almatı'ya inen ilk sivil yolcu uçağı Türk Hava Yolları'na aitti. Toplam 167 yolcusuyla birlikte Türkiye'ye döndü. Bu yolcular içerisinde 65 personelimiz var. 102 seyir yolcumuz var. 65 yolcu içerisinde 26 THY pilotu, 4 loadmaster(yükleme uzmanı) ve 2 teknisyenimiz var. Bunun dışındaki ekipler MNG, ACT ve Silkway'in personeli. Bu uçakla birlikte Türkiye'ye ulaştırılmaları çok önemliydi. Kazakistan ile Türkiye dost ve kardeş ülkedir. İki ülke arasında yapılan görüşmeler sonrasında bu tahliye uçuşunun yapılması sağlandı" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air