MENÜ
İstanbul 20°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ULAŞTIRMA BAKANI: CAN KAYBI YOK
Havacılık Haberleri
5 Şubat 2020 Çarşamba 19:04

ULAŞTIRMA BAKANI: CAN KAYBI YOK

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait bir uçak pistten çıktı. Olay yerine itfaiye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi

Kazaya ilişkin paylaşılan görüntü ve fotoğraflarda uçağın gövdesinin üç parçaya ayrıldığı görülüyor. Uçağın burun kısmının gövdeden ayrıldığı ayrıca kuyruk bölümünde büyük oranda kırılma olduğu görülüyor.

Uçakta 12'si çocuk 177 yolcu bulunuyordu. Yolcuların büyük bölümünün kuyruk bölümündeki yarıktan tahliye edildiği fotoğraflarda görülüyor. Olay yerinden paylaşılan ilk görüntülere de uçağın pistten çıktıktan sonra alev aldığı anlar yansıdı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın olay sonrası uçuşlara kapatıldığı açıklandı.

BAKAN TURHAN: PİLOTLARLA İRTİBAT KURULAMADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, kazada can kaybı yaşanmadığını açıkladı. Uçakta 6 kişilik mürettebat bulunuyordu. Bakan Turhan, "Pist başından çıkarak araziye çıkıyor. Sert iniş yapıyor uçak ve hızını kesemeyerek pist başından araziye çıkıyor. Pilotlarla henüz irtibat kurulamadı" dedi.

İSTANBUL VALİSİNDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır."  ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air