MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
Havacılık Haberleri
26 Nisan 2024 Cuma 07:04

DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

26 Nisan 1912 tarihinde Türkiye’nin ilk pilotu ve 1 numaralı Lisans sahibi Fesa Evrensev’in Türkiye semalarında ilk uçuşunu gerçekleştirdiği gün, Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanıyor.

Türkiye’nin ilk pilotu Fesa Evrensev’in havacılık tarihindeki önemini göz önünde bulunduran Türkiye Havayolu Pilotları Derneği, ilk olarak 2013’te 26 Nisan’ı Pilotlar Günü olarak ilan etti. TALPA’nın girişimleriyle üst kuruluşu IFALPA, (The International Federation of Air Line Pilots Associations) dünya pilotlarının benimseyeceği, ortak bir özel gün belirlemenin gerekliliğine karar verdi.

Mehmet Fesa Evrensev’in ilk uçuş günü olan 26 Nisan’ı, Evrensev’in Türk havacılık tarihindeki önemli yerinin farkındaydılar. 26 Nisan 2013’ten tam bir yıl sonra, 2014’te, 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü olarak ilan edildi.

Fesa Evrensev kimdir?

1 numaralı bröveye sahip ilk pilotumuz ve aynı zamanda ilk Türk Hava Yolları Genel Müdürü olan Fesa Evrensev, 1878’de dünyaya geldi. Evrensev, Fransa’da eğitim almış, yeteneği tartışmasız bir genç pilottu. Buradan 780 numaralı bröve ile mezun olan sertifikalı ilk Türk pilotumuz olan Mehmet Fesa Evrensev, havacılık tarihimizde eşsiz bir yere sahip.

Haberair.com olarak tüm pilotların 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü‘nü kutlar, kazasız, belasız nice uçuşlar dileriz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air