MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HELİKOPTERLER LHD ANADOLU’YA İLK KEZ İNDİ
Savunma
19 Kasım 2022 Cumartesi 13:26

HELİKOPTERLER LHD ANADOLU’YA İLK KEZ İNDİ

Deniz Kuvvetlerine ait AH-1W Super Cobra ve SH-70 Sea Hawk helikopterleri, aralık ayında hizmete girmesi planlanan çok maksatlı amfibi gemisi LHD Anadolu'ya ilk inişini gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, inşasına 17 Nisan 2016'da başlanan ve aralık ayında hizmete girmesi planlanan çok maksatlı amfibi gemisi LHD Anadolu'ya ilişkin yeni gelişmeleri paylaştı.

Deniz Kuvvetlerine ait AH-1W Super Cobra ve SH-70 Sea Hawk helikopterleri, LHD Anadolu'ya ilk inişi gerçekleştirerek konuşlanmayı tamamladı.

Bakanlığın, "Milletimizi gururlandıracak fotoğraflar" ifadesini kullandığı paylaşımda, gemide görev yapacak olan hava vasıtalarına emniyetli uçuşlar ve başarılı görevler dileğinde bulunuldu.

Altay tankı da TCG Anadolu'ya çıkmıştı

Türkiye'nin amiral gemisi olmaya hazırlanan TCG Anadolu'nun tank operasyonu testleri de geçtiğimiz ay Altay tankı prototipi ile yapılmıştı.

Mekanize Çıkarma Aracı LCM ile askeri tersaneden alınan Altay tankı önce Anadolu gemisine yüklenmiş, ardından yine LCM'ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirilmişti. Tamamlanan bu test ile projede önemli bir aşama daha geçildi.

TCG Anadolu'nun teknik özellikleri

Ülkemizin bugüne kadar tek parçada ürettiği en büyük savunma sanayii projesi olan TCG Anadolu son derece kritik yeteneklerle donatıldı. Bu durum onu sadece Mavi Vatan’da değil gerektiği zaman Hint ve Atlas okyanuslarında görev yapabilecek bir konuma taşıyor.

Uzunluğu 231 metre, yükseklik 58 metre olan TCG Anadolu’nun ağırlığı 27,4 ton. Tam yük ile 21 knot azami hıza ulaşan dev platform kara, hava ve deniz unsurlarına ev sahipliği yapabilecek.

Çok sayıda tank, zırhlı ve paletli araç taşıyabilecek TCG Anadolu’da 1443 personel görev alabilecek. İçerisinde dev bir hastane de bulunan gemi aynı zamanda yakın hava savunma sistemine de sahip.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air