MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KAYIP OLAN O BEBEK BULUNDU
Dünyadan
9 Ocak 2022 Pazar 16:40

KAYIP OLAN O BEBEK BULUNDU

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği günlerde Kabil Havalimanı’nda yaşanan kaosta ailesinin izdihamdan kaçmak için ABD'li bir askere emanet ettiği ve haftalardır kayıp olan bebek bulundu

Taliban güçlerinin ülke yönetimini ele geçirdikleri günlerde Kabil Havalimanı duvarından bir askere verilen Afgan bebek, haftalar süren arama çalışmalarının ardından nihayet bulundu. Tahliye gününden bu yana nerede olduğu bilinmeyen ve ebeveynleri ABD'de olan bebek, Kabil'deki akrabalarının yanına ulaştırıldı.

Sohail Ahmadi ismindeki bebek, bir askere uzatıldığında 2 aylıktı. Tahliye süreci sırasında kaybolan bebeği 29 yaşındaki bir taksi sürücüsü havalimanında bularak yetiştirmek üzere evine götürmüştü.

TALİBAN BULDU

Akrabalarının aradığı bebeği Taliban polisi taksicinin evinde buldu. Bebek, Kabil'deki akrabalarının yanına verildi.

AİLESİ ABD’DE

Afganistan’dan kaçış sırasında Sohail Ahmadi'nin ABD Büyükelçiliği'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan babası Mirza Ali Ahmadi ve eşi Suraya, bebeğin izdihamda kalmasından korktu. Baba Ahmadi, bebeğini havalimanı duvarının üzerinden ABD'li olduğunu düşündüğü üniformalı bir askere verdiğini, içeri girdiğinde geri almayı planladığını anlattı.

İÇERİ GİRDİKLERİNDE BEBEĞİ BULAMADILAR

Ahmadi, bebeğini emanet ettikten sonra Taliban güçlerinin kalabalığı püskürtmeye başladığını, bu nedenle havalimanına girişinin geciktiğini söyledi. Aile, havalimanına ulaştığında ise bebeklerini bulamadı. Ahmadi, uzun bir süre bebeklerini aradıklarını ancak yetkililerin kendilerine bebeğin yurt dışına giden bir uçağa bindirilmiş olabileceğini söylediğini anlattı. Aile, tahliye sürecinde Afganistan'dan ayrıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air