MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KOTİL: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Savunma
18 Mart 2023 Cumartesi 23:46

KOTİL: SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçak (MMU) ve HÜRJET’in taksi yaptığını, ATAK 2’nin yakında motor çalıştıracağını ve ANKA 3’ün de ilk uçuşunu gerçekleştireceğini söyledi

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE ARMAĞAN ETTİ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yapan Temel Kotil, “Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz.” dedi.

Kotil ayrıca “İnanç, emek, başarı... Bu sevinci bizlere yaşattıkları için tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek HÜRJET’in hangardan çıkışı ve taksi yapmasının görüntülerini paylaştı.

ANKA 3

HÜRJET bugün ilk düşük sürat taksi testini yaptı. Bu test ilk uçuş öncesinde, kalkış için gerekli yüksek hıza çıkılmadan önce; motor gücüyle hızlanma, burun tekeri yönlendirme, simetrik frenleme ve yavaşlama kabiliyetlerinin kontrolü ile tamamlanması gereken önemli bir adım.

HÜRJET

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air