MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
‘MESAİM BİTTİ’ DİYEN PİLOT YARI YOLDA İNDİ
Havacılık Haberleri
20 Ocak 2022 Perşembe 13:33

‘MESAİM BİTTİ’ DİYEN PİLOT YARI YOLDA İNDİ

Pakistan Hava Yolları PIA’da çok ilginç bir olay yaşandı. Kaptan pilot, mesaisi bittiği gerekçesiyle uçağa yarı yolda acil iniş yaptırdı. Yolcular olayı protesto etti. Gerginliğin artması üzerine uçağa polis çağrıldı

Havacılıkta eşine az rastlanılan olay Pakistan'ın ulusal havayolu şirketi Pakistan Uluslararası Havayolları’nda (PIA) yaşandı. Geçtiğimiz Pazar günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan Pakistan'ın başkenti İslamabad'a sefer yapacak olan uçağın kalkış saati, kötü hava koşulları nedeniyle ertelendi. PK 9754 sefer sayılı uçağın pilotu, uçağı havalandırdıktan sonra, Riyad'a 409 kilometre uzaklıktaki Dammam Havalimanı’na acil iniş yaptı. Pilot, mesai saatlerinin bitmesi nedeniyle uçuşu devam ettiremeyeceğini söylerken, yolcular başka bir uçağa geçmeyi reddetti. Yolcular olayı protesto ederken uçaktaki gerginliğin tırmanması üzerine güvenlik personeli çağrıldı.

PIA sözcüsü, "Bir pilot, uçuş güvenliği için gerekli olması nedeniyle dinlenmelidir. Tüm yolcular İslamabad Havalimanı'na saat 23:00'da ulaşacak, kalacakları otellerin düzenlemeleri o vakte kadar yapılmış olacak" açıklaması yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air