MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
NANE: ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜRKİYE’NİN YILI OLACAK
Havacılık Haberleri
29 Kasım 2022 Salı 00:59

NANE: ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜRKİYE’NİN YILI OLACAK

IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane, “Herhangi bir aksilik olmaz ise, aksiliği ne olarak tanımlıyorum; aksilik Mersin’de yaşanan karakol taranması, Beyoğlu’nda yaşanan bombalama gibi turistin ayağını kesecek bir aksiyon olmadığı sürece önümüzdeki sene bizim yılımız olacak, Türkiye’nin yılı olacak. Türkiye önümüzdeki sene rekor kıracak” dedi

İstanbul AREL Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, ‘Dünyada ve Türkiye’de Sivil Havacılığın Geleceği’ konulu seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet T. Nane ile birlikte üniversitede eğitim gören 150 kabin hizmetleri, 100 de yer hizmetleri bölümü öğrencileri olmak üzere toplam 250 öğrenci katıldı. Seminerin moderatörlüğünü ise Semra Erener Özalçın yaptı.

Türkiye’de ve dünyadaki son gelişmeler ışığında havacılığın içerisinde bulunduğu durum, geride kalan pandemi sürecinden alınan dersler ışığında gelecekte sektörü nelerin beklediği konusunda görüşlerini açıklayan Nane, konuşmasının sonunda öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı. Öğrencilere kendi kariyerinden örnekler veren Nane, başarılı olmaları için öğütlerde bulundu.

Mehmet T.Nane, havacılık ve turizm sektörü ile ilgili şunları söyledi:

“Rusya ve Ukrayna’dan kaybettiğimiz turist sayısını Batı Avrupa ve Orta Doğu’dan yerine koyduk. Hatta bakanlık hedefleri iki defa revize etmek durumunda kaldı. İlk önce 37 milyon misafir gelir Türkiye’ye denmişti bu sene turist olarak, 44 yaptılar, şu an 50’ye doğru gidiyoruz. 2019’da rekorumuz 52 milyon turist. 38 milyar dolar gelirimiz vardı. Bu gelir rekorunu kırdık, bu sene gelir beklentimiz 44 milyar dolar.

‘ÖNÜMÜZDEKİ SENE BİZİM YILIMIZ OLACAK’

Coğrafyanın da getirdiği avantajla, tarih, kültür, gastronomi ve eğlencenin de getirdiği avantajla bu krizi lehine çevirebildi Türkiye. Üçüncü çeyrekte 2019 hedeflerimizi yakaladık ve geçtik. Yıl olarak baktığımızda yılda maalesef bunu yakalayamayacağız ama 85 ve üstü bantlara geleceğiz. İnşallah hedefimiz önümüzdeki sene 2019’u geçmek. Herhangi bir aksilik olmaz ise, aksiliği ne olarak tanımlıyorum; aksilik Mersin’de yaşanan karakol taranması, Beyoğlu’nda yaşanan bombalama gibi turistin ayağını kesecek bir aksiyon olmadığı sürece önümüzdeki sene bizim yılımız olacak, Türkiye’nin yılı olacak. Türkiye önümüzdeki sene rekor kıracak, ben buna inanıyorum.

BUNU PERSONEL ÇIKARMAMAMIZA BORÇLUYUZ

EUROCONTROL’ün ekim ayında yayınladığı bir forecast var, 2023-2028 diye. Bunu da üç senaryoda: kötümser, iyimser ve daha iyimser senaryo yapmış. En iyimser senaryoda 2024 yılında başı başı yakalayacak EUROCONTROL’de 41 ülkenin turizm gelirleri ya da uçuşları. Kötümser senaryoda 2028 sonunda da yok. O nedenle biz EUROCONTROL’ün içindeki 41 ülkeye göre en avantajlı konumda olan ülkeyiz. Buradaki en büyük farklılığımızı da çok akıllı bir şekilde bu krizde o sağlanan ödenekle personel çıkartmamamıza borçluyuz. Hollanda’yı size örnek veriyordum; sadece güvenlikten içeriye girmek için 4 saat bekleyen misafirler oldu. Çünkü güvenlik personelini de işten çıkarttılar.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI İKİNCİ PİSTİ

Sayın Cumhurbaşkanı açıkladı; önümüzdeki yıl mayıs ayında bitecek, birinci pist bakıma alınacak. İki pisti biz hayata önümüzdeki yıl kasım-aralık ayları gibi geçirebileceğiz. “

Süleyman ŞEN-Haberair.com

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air