MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN
Havacılık Haberleri
27 Nisan 2024 Cumartesi 17:13

RUSYA'DAN ABD'YE: THY'YE BASKI YAPIYORSUN

Rusya, ABD'yi Türk Hava Yolları'na baskı yaparak Rus yolcuların Meksika'ya uçuşunu engellemekle suçladı. Sektör yetkililerine göre de ABD, THY'ye baskı yapıyor.

Bazı havacılık sektörü temsilcileri, Türk Hava Yolları'nın Rusya vatandaşlarını Meksika ve bazı Latin Amerika ülkelerine uçurmamasının altında, Meksika sınırından ABD’ye geçişleri önlemek isteyen ABD'nin emrinin olduğuna inandıklarını söyledi.

‘TÜRK HAVA YOLLARI’NA BASKI YAPILDI’

Rusya Tur Operatörleri Birliği'nin uluslararası turizmden sorumlu Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, "Türk Hava Yolları'na bir şekilde baskı yapıldı, ikna edildi ya da bu kadar katı olması için gözdağı verildi" ifadelerini kullandı. Muradyan, “Sanırım ABD bunu yapmaları için baskı yapıyor." dedi.

THY ile Meksika'ya giden Rusların asıl amaçlarının ABD'ye geçmek olduğu belirtiliyor.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma verilerine göre son iki yılda en az 73 bin Rus, Ukrayna'da savaşın başladığı Şubat 2022'den bu yana yaşanan tarihi göçün bir parçası olarak güney sınır kapılarından ABD'ye giriş yapmaya çalıştı.

Son 2-3 ay içinde İstanbul Havalimanı'ndan Latin Amerika'daki bir dizi destinasyona giden bin kadar Rus yolcunun uçağa kabul edilmediği bildiriliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air